tiistai 28. maaliskuuta 2017

Strategia kaupungille

Jos olisin poliitikko tai kaupunginjohtaja, tässä olisi minun strategiani.



1.       Kunnan täytyy olla hyvä paikka elää lapsiperheille. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot pidetään pieninä. Puistoihin, avoimeen varhaiskasvatukseen ja muihin perheiden kokoontumispaikkoihin panostetaan ja niitä luodaan. Kotipalvelua on saatavissa helposti. Harrastustoimintaa on tarjolla laajasti niin kilpailu- kuin harrastemielessä. Koululaisten iltapäivähoitoon on erilaisia mahdollisuuksia.
2.       Kunnan täytyy olla hyvä paikka elää yrityksille. Käytännössä tämä tarkoittaa tilojen ja logistiikan luomista, sekä dynaamista kulttuuria, jotka houkuttelevat isoja ja keskikokoisia yrityksiä. Samalla täytyy olla tilaa, tukea ja verkostointimahdollisuuksia myös pienille yrityksille, luovan alan yrityksille ja freelancereille.
3.       Kunnan täytyy olla hyvä paikka elää työelämässä oleville. Kaupunki on luova ja dynaaminen, kulttuurin merkitys muistetaan, sillä sen avulla syntyy kohtaamispaikkoja ihmisille. Kohtaamiset luovat yhteisöllisyyttä, yhteisöllisyys onnellisuutta. Kunnan ja yritysten toiminnassa huomioidaan etätyötä ja epäsäännöllisiä työaikoja tekevät työikäiset.
4.       Kunnan täytyy olla hyvä paikka elää vanhuksille, sairaille, työttömille ja niille, jotka muista syistä eivät kykene työelämään. Jokaisella on oikeus apuun, ulkoiluun, lepoon, liikuntaan ja ihmisarvoiseen toimeentuloon. Näitä arvoja tuetaan suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti yritysten, kunnan ja kolmannen sektorin yhteisellä toiminnalla.
5.       Kunta on hyvä paikka elää luonnolle. Eläinten oikeuksiin ja luonnonsuojeluun kiinnitetään huomiota. Kunta ja yritystoiminta yrittävät mahdollistaa ympäristöystävällisten kuluttajavalintojen tekemisen kuntalaisille ja integroida luonnon osaksi ihmisten elämää.
6.       Kunnan toiminnassa ja viestinnässä otetaan huomioon ajankohtaiset megatrendit, kuten robotisaatio, globalisaatio, antibioottiresistenssin kehitys, digitalisaatio, ilmastonmuutos ja eriarvoistuminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti